Google telefoons zijn gericht op de veeleisende consument die een hoop vraagt van zijn toestel. De toestellen beschikken over de meest high-end specificaties van het moment, worden als eerste voorzien van software- en veiligheidsupdates en beschikken standaard over een indrukwekkende fotokwaliteit.
Ontwikkelaar van het populairste besturingssysteem ooit: AndroidIn 2017 is het tien jaar geleden dat Google in samenwerking met enkele partners het Android-platform introduceerde. Inmiddels draait dit besturingssysteem op ruim 80 procent van alle mobiele telefoons ter wereld. Het grote voordeel van Android is de hoge mate van aanpasbaarheid. Je kunt vrijwel alles naar je eigen hand zetten middels de uitgebreide software opties. Of je nou een ander lettertype, andere icoontjes of andere visualisaties wenst: het kan allemaal. Ook heb je met de Google Play Store een wereld van mogelijkheden in de palm van je hand. In deze uitgebreide marktplaats vind je naast miljoenen apps, games en films ook bijvoorbeeld nieuwsartikel uit gerenommeerde kranten. Ten slotte kun je dankzij het geïntegreerde Google-account je persoonlijke gegevens gemakkelijk synchroniseren in de cloud. Google biedt namelijk een scala aan softwaremogelijkheden aan: Google Drive, Gmail, YouTube en ga zo maar door.
Vaarwel Nexus, hallo PixelDe Google Nexus telefoons zijn een icoon in de telefoonindustrie. Tot aan 2016 produceerde Google ieder jaar een nieuwe Nexus variant in samenwerking met een andere fabrikant voor de assemblage en fabricage. De Nexus telefoons waren standaard uitgerust met de meest high-end specificaties van het moment en draaiden altijd de nieuwste software-versie. Zodra Google bezig was met een nieuwe softwareversie van Android ontvingen de Nexus telefoons deze als eerste. Ook draaiden de toestellen de standaardversie van Android, ook wel ‘stock Android’ geheten. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld Samsung telefoons die draaien op Android in combinatie met Touchwiz, een additionele software ‘schil’. Deze softwareschil bevat bijvoorbeeld additionele apps, extra visualisaties en oogt visueel over het algemeen anders. Klinkt leuk en aardig, maar deze nieuwe softwareschil maakt je telefoon ook simpelweg trager. Geen last van dus bij Google telefoons. De laatste telefoon in de Nexus collectie was de Nexus 6P, geproduceerd door Huawei. Na het verschijnen van dit toestel deed het bedrijf de naam 'Nexus' in de ban en introduceerde het de 'Pixel'. Deze nieuwe naam luidt een nieuw tijdperk in voor de zoekmachinegigant.
Voordelen Google telefoonsDe Google Pixel uit 2016 behield de belangrijkste merkwaarden van de fabrikant, maar tilde het niveau wel een stuk omhoog. De telefoons worden nog steeds uitgerust met de beste specificaties van het moment, voorzien van een innemend ontwerp en worden eveneens nog altijd als eerst voorzien van de nieuwste software. Wel wil Google met de Pixel telefoons een grotere gebruikersbasis opbouwen. Zo worden de toestellen op steeds meer plekken verkocht en ook het absolute aantal verkochte toestellen neemt toe. In 2017 introduceerde Google twee nieuwe toestellen aan de wereld: de Google Pixel 2 en Google Pixel 2 XL. Deze toestellen zijn uitgerust met de beste smartphonecamera van het moment, worden aangedreven door de snelste processors en zijn voorzien van een stof- en waterdichte behuizing. Bovendien worden deze toestellen uiteraard continu voorzien van de meest recente updates, zowel qua beveiligingsniveau als qua software. Voornamelijk het up-to-date houden van beveiligingsniveau is een cruciaal pluspunt van de Google Pixel telefoons. Ga maar na: je doet tegenwoordig alles met je telefoon. Je wilt niet dat kwaadwillenden bij jouw kwetsbare privégegevens kunnen. Al met al kun je stellen dat Google Pixel telefoons aan de voorlinie van innovatie, snelheid en betrouwbaarheid staan.
Vergelijk en bespaar op je telefoonkosten.
Thuis op de bank. Je hoeft de deur niet uit.
Vergelijk 2.842.078 telefoon aanbiedingen.
Voordelig bellen:
voor iedereen bereikbaar.
© 2024 Telefoon.nl is onderdeel van 0318 Media B.V.